Društvo

Novopazarski učenici predstavljaju Finsku na takmičenju Srbija u ritmu Evrope

Ambasada Finske u Srbiji pokrovitelj je učešća novopazarskih učenika na manifestaciji „Srbija u ritmu Evrope“ za 2017. godinu. Ovim povodom delegacija ambasade predvođena ambasadorom Pertijem Ikonenom  boravila je u prvoj zvaničnoj posjeti Novom Pazaru.

Novi Pazar će u ovom takmičenju predstavljati Finsku i takmičiće se u pjevanju i plesu repertoarom iz ove zemlje. U projektu „Srbija u ritmu Evrope„ učestvuje 20 gradova iz Srbije, a među njima je prvi put i Novi Pazar, grad će predstavljati 20 učesnika. Tim povodom delegacija ambasade Finske imala je danas u Novom Pazaru niz radnih sastanaka, najprije sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima a potom i sa učesnicima projekta “Evropa to si ti”.

„Znamo da je Finska zemlja sa visokim standardom, jedna od  zemalja od koje možemo učiti na svim poljima. Novopazarski učenici nadmetaće se u okviru manifestacije Srbija u ritmu Evrope” u pjesmi i plesu sa vršnjacima iz dvadeset opština i gradova  Srbije. Hvala Ambasadi  što podržava njihovo učešće na jako zanimljivoj i izuzetno popularnoj manifestaciji, gdje će mladi kreativni ljudi pokazati svoje umeće“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Ambasador Finske u Srbiji Perti Ikonen istakao je zadovoljstvo što je povod njegovog dolaska u grad mladih upravo rad sa mladima.

“Čast je raditi sa djecom Novog Pazara. Riječ je o ozbiljnoj manifestaciji, koju snažno podržava Evropska unija. Vaš grad je bogat mladima i u tom smislu ste veoma zanimljivi. Finska ove godine slavi 100 godina nezavisnosti. Ovo je za nas godina sreće i želimo da tu sreću proširimo u Srbiju. Jedan od naših projekata koji širimo po cijeloj Srbiji povodom stogodišnjice nezavisnosti je sadnja drveća. Danas sam imao čast da zajedno sa gradonačelnikom zasadim drveće. Finska je najzelenija i najčistija zemlja u svijetu i želimo da i Srbija postane takva”,  naveo je ambasador.

Delegacija Ambasade Finske i organizatori manifestacije upoznali su u Novom Pazaru i učesnike manifestacije, a sa njima je razgovarao i Igor Karadarević, urednik dječjeg programa „Srbija u ritmu Evrope“.

Pobjedom u ovom dječjem programu pod nazivom „Srbija u ritmu Evrope“ Novi Pazar bi naredne godine bio domaćin velikog finala u sledećoj sezoni.

Delegacija ambasade Finske posjetila je I Gradsku biblioteku “Dositej Obradović” kojoj su donirane knjige.

A.Ni.

Foto www.novipazar.rs

Podeli