Čisto Pazarište nakon praznika

Prvomajski uranak je završen, a JKP “Gradska čistoća” svake godine nekoliko dana nakon praznika, ima pune ruke posla. Ove godine na poznatom izletišu na Pazarištu potpuno drugačija slika. Građani su sakupili  otpad, što je kako kažu iz “Gradske čistoće” dokaz da se svest Novpazaraca o očuvanju životne sredine menja na bolje.

Staklene i plastične flaše, čaše, kese, ostaci hrane, limenke i ostalo smeće, nagomilalo se na većini novopazarskih izletištima.  Radnici “Gradske čistoće” očistili su trim stazu na borićima odmah nakon prvomajskog uranka , gde građani uglavnom  ostavljaju smeće za sobom.

”Građani uglavnom vole da borave u prirodi, ali ne i da je čuvaju. Trim staza je blizu i uglavnom građani ostavljaju otpad za sobom, nakon boravka”, rekao je ispred ovog preduzeća Dino Skenderović.

Uobičajena je slika da posle prvomajskih praznika izletišta ostaju zatrpana otpadom. Međutim, ove godine takva slika nije bila na jednom od najposećenijih mesta tokom prvomajskog praznika. Građani su na Pazarištu sakupili otpad, što će radnicima olakšati posao, a ovo mesto je već spremno za nove prolećne izlete.

”Na naše iznenađenje, ove godine je na Pazarištu bilo manje posla. Izgleda da je dugogodišnji apel građanima da čuvaju životnu okolinu ipak dao rezultate”, dodao je Skenderović.

Radnici, koji vode računa da grad bude čist i sređen već će do kraja nedelje očistiti sva mesta i spremiti ih za nove nove prolećne izlete, a nama ostaje da vodimo računa kako ćemo i gde odlagati smeće.

Podeli