Društvo

Gde otići za prvi maj?

Posle uskršnjih praznika dolazi prvi maj, još jedan kratak odmor za sve one koji rade u državnim firmama. Ove godine neradni dani su od 29. aprila do 3. maja, a i školarci u istom period imaju raspust. Sve što je potrebno je da se naoružate dobrim raspoloženjem i dobro isplanirate gde provesti ovaj mini odmor.

Prvomajski praznici idealno su vreme da zaboravite na posao i brige, spakujete kofere i provedete vreme sa porodicom i prijateljima daleko od gužve. Meteorolozi nam najavljuju dosta sunčanih sati prvog i drugog maja, pa je najbolje da praznike provedete negde u prirodi.

Neki od građana koje smo pitali gde će provesti prvi maj kazali su da će ostati kod kuće, neki će otići van granica Srbije dok će neki otići na poznata izletišta.

U turističkim agencijama ističu da je najveća navala na putovanja u evropske metropole tokom predstojećeg odmora.

“Mi imamo programe put Dubrovnika i Herceg Novog. To je putovanje od 3 dana i dva noćenja a iznos koji su klijenti plaćali bio je 59 eura . Tu je i destinacija put Severne Grčke, sa 4 dana i 3 noćenja sa doručkom i cenom od 79 eura. Tu imamo dva popunjena autobusa a ima još par slobodnih mesta za one koji se još nisu odlučili gde će ići za prvomajske praznike”, istakao je Esad Gicić turizmolog.

Ukoliko se još niste odlučili gde da idete za prvomajske praznike turističke agencije nude i putovanja u Istambul, Veneciju, Milano, Prag, Rim i druge atraktivne destinacija.

Alma. A.

Podeli