Politika

Implementacija Deklaracije SDP i SDA i u Novom Pazaru

Stranka demokratske akcije Sandžaka od danas je deo vlasti u Novom Pazaru. Tako je realizovan segment Deklaracije o strateškom partnerstvu koju su, podsećamo, 20. decembra prošle godine potpisali predsednici Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović i Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin. Kako je tada saopšteno Deklaracija je potpisana u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Deklaracija sadrži 13 tačaka, a u jednoj od njih se navodi da je njen ključni cilj puna politička i društvena stabilnost u Sandžaku, što podrazumeva i smanjenje tenzija i podela među građanima, posebno među Bošnjacima.

Jedna od tačaka predviđa da će SDP i SDA omogućiti obostrano učešće u vlasti u sandžačkim opštinama, pravljenjem novih koalicija ili proširivanjem postojećih.

Implementacija Deklaracije o strateškom partnerstvu počela je pre par meseci u Sjenici kada je Sandžačka demokratska partija postala deo vlasti u toj opštini. Očekuje se da će nakon Sjenice i Novog Pazara Deklaracija biti realizovana i u Tutinu.

Implementacija ovog dokumenta je u nadležnosti koordinacionog tela, koje je sastavljeno od po tri predstavnika obe partije.

SDA Sandžaka od danas deo vlasti u Novom Pazaru

Kako Radio televizija Novi Pazar nezvanično saznaje, Stranka demokratske akcije Sandžaka od danas je deo vlasti u Novom Pazaru.

Predsednik Gradske skupštine Mirsad Đerlek podneo je ostavku na ovu funkciju zbog, kako je naveo u obrazloženju, profesionalnih obaveza, a na njegovo mesto biće imenovana Ifeta Radončić iz redova SDA Sandžaka, saznaje RTV Novi Pazar.

Nezvanično, novi članovi Gradskog veća umesto Albina Šabotića i Dragane Garović biće članovi SDA Sandžaka Esmir Muratović i Esad Fazlić a predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Ašćerić biće imenovan na mesto pomoćnika gradonačelnika.

A.Ni.

Podeli