DruštvoVesti

Zukorlić posetio DUNP

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Usame Zukorlić  posetio je danas Državni univerzitet u Novom Pazaru,  gde se sastao  sa rektorom prof. dr Zanom Dolićanin.  Ovo je bila prilika da se  potpredsednik parlamenta upozna sa prioritetima razvoja ove visokoškolske institucije, saopšteno je iz ove visokoobrazovne ustanove.

„Državni univerzitet, kao prvi integrisani univerzitet u Srbiji,  za kratko vreme ostvario je značajne  rezultate i postao prepoznatljiv kao jedan od modernih evropskih univerziteta, zahvaljujući ne samo našim univerzitetskim kadrovima već i razumevanju i pomoći Ministarstva prosvete, odnosno Vlade Republike Srbije”- istakla je prof. dr  Zana Dolićanin.

Prema njenim rečima,  osnivanjem Državnog univerziteta Vlada Republike Srbije stvorila je mogućnosti da se pod istim uslovima, kakve imaju studenti na drugim, mnogo starijim univerzitetima u našoj zemlji i u ovom kraju školuju mlade generacije.

Potpredsednik Narodne skupštine  Republike Srbije je izrazio zadovoljstvo dinamičnim   razvojem Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

“Visoko obrazovanje donelo je Novom Pazaru i čitavom ovom kraju pozitivne podsticaje, širinu i razvoj u mnogim oblastima života. Izuzetno je važno da imamo obrazovane ljude i zato su nam univerziteti najznačajnije institucije“ – naglasio je Zukorlić.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno zajednički raditi na poboljšanju položaja mladih i da ima prostora da se brojne,  na današnjem sastanku otvorene teme, ponovo razmatraju u nastavku saradnje.

Podeli