Društvo

Većnici usvojili rebalans budžeta i izmenu Plana javnih nabavki

Rebalans budžeta za 2017.godinu kao i usvajanje predloga treće izmene Plana javnih nabavki bile su glavne teme sednice Gradskog veća. Većnici su usvojili rebalans budžeta koji je uvećan za 154 miliona dinara, zbog prihoda koji su uplaćeni iz Vlade republike Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. Najveći deo ovog prihoda biće potrošen u unapređenje komunalne infrastrukture.

Prema rečima gradskih većnika rebalans je bilo neophodno uraditi zbog prihoda. Na osnovu ugovora sa Ministarstvom rada, socijalna i biračka pitanja u budžet se slilo 23 miliona dinara za namenska sredstva za usluge socijalne zaštite. Vlada republike Srbije još u decembru je uplatila iz budžetske rezerve 80 miliona dinara i taj novac će se upotrebiti za unapredjenje komunalne infrastrukture.

Obećanje novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića na otvaranju gradskog stadiona da će se nastaviti sa ulaganjem u ovaj sportski objekat je ispunjeno i 50 miliona dinara je uplaćeno, dok će ostatak od 30 miliona biti uplaćen do kraja godine.

Osim rebalnaska budžeta na današnjoj sednici gradskog veća usvojen je Plan javnih nabavki koj obuhvata radove na izgradnji ograde na atletskom stadionu i radove na izgradnji elektro energetske linije ulične rasvete u BIserovačkoj ulici i u delu ulice Lukare-Jukovača.

Od ostalih odluka treba izdovjiti sporazum o saradnji izmedju bosansko-podrinjskog kantona GOražde i grada Novog Pazara, usvajanje izveštaja komisija za izbor projekata od javnog intereesa koje realizuju udruženja građana iz oblasti poljoprivrede i kulture.

Takodje, imenovani su novi članovi školskih odbora pojedinih obrazovnih i kulturnih ustanova, kao i Centra za socijalni rad i Kancelarije za mlade.

Katarina Radović

Podeli