DruštvoVesti

Druga faza projekta “Jačanje i povećanje konkuretnosti mlekara u jugozapadnoj Srbiji“ promoviše mlekare

Predstavnici Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja počeli su da obilaze mlekare, koji su u okviru projekta „Jačanje i povećanje konkuretnosti mlekara u jugozapadnoj Srbiji“ dobili laktofrize. U toku je druga faza realizacije ovog projekta, koji podrazumeva promociju mlečnih proizvoda putem interenta, što će povećati konkurentnost mlekara iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Srećko Kudrić živi na selu, bavi se stočarstvom i on I još četiri člana njegove porodice uglavnom žive od poljoprivrede.  U poslovima na imanju pomaže mu njegova supruga i dva maloletna sina. Ova porodica je jedna od 15, koja je dobila  laktofriz u okviru projekta „Jačanje i povećanje konkuretnosti mlekara u jugozapadnoj Srbiji“, koji im je pomogao da smanje gubitke mleka, ali I da mleko koje prodaju budu kvalitetnije.

Laktofrizi su podeljeni, mlekari su prošli obuke za rukovanje ovom opremom, dobili savete kako da budu uspešniji, a iz MOPU sada obilaze mlekare koji su dobili opremu.

Počela j I druga faza projekta marketinška promocija, koja će mlekarima pomoći da putem interneta I društvenih mreža  budu vidljiviji u celoj zemlji.

I u narednom peridou predstavnici MOUPU obilaziće poljoprivrednike koji su dobili laktofrize u okviru projekta „Jačanje i povećanje konkuretnosti mlekara u jugozapadnoj Srbiji“.

Podeli