Sport

Košarkaši deklasirali i Mašinac

Serija bez kraja košarkaša Novog Pazara. U fantastičnom pobedonosnom nizu Djulovića i saigrača je i čuveni kraljevački Mašinac.

Ekipa koja je nakon početne krize stabilizovala formu i pojačana trojicom kvalitetnih košarkaša, mnogima će „pokvariti računicu“ u nastavku srpskoligaškog prvenstva.
Medjutim, kako su i obećali, Novopazarci su ostavili pred probirljivom kraljevačkom publikom, više nego ubedljiv utisak, deklasiravši popularne „studente“ sa čak 92:77. Bio je ovo šesti uzastopni trijumf belo-plavih, koji su poslednji put izgubili još 17.oktobra i to u trećem kolu protiv Priboja.
Uz karakteristično prepoznatljiv kvalitet kolektiva Novog Pazara, junaci u hali sportova kraj Ibra bili su: Fahrudin Djulović sa 37 i Valid Hadžerić sa 19 poena.
„Savladali smo odličnu ekipu koja je prebrodila startnu krizu i pojačana trojicom kvalitetnih košarkaša i predvodjena trenerom Djokićem najavljuje visoke domete. Položaj Kraljevčana na tabeli je veoma varljiv, jer se radi o timu,koji osim duge tradicije ima i pojedince za svako poštovanje. Mi smo medjutim, znali kako da pridjemo derbiju, koji je kod svakog mog saigrača doneo poseban motiv i kao što rezultat govori, deklasirali renomiranog rivala. Dokazali smo još jednom da se svim srcem i znanjem borimo za boje svog kluba i grada i učinićemo sve da Novom Pazaru, konačno dosenemo tu famoznu Pvu B ligu“, prezadovoljan je prokomentarisao igrač-trener ovdašnjeg srpskoligaša Fahrudin Djulović.
Posle devet odigranih kola u Prvoj Srpskoj ligi-grupa zapad, košarkaši Novog Pazara su sakupili 16 bodova, uz skor: osam pobeda i samo dva poraza.
U narednoj prvenstvenoj rundi, sledi gostovanje poslednjeplasiranom Zlatiboru u Čajetini.

(E.N.)

 

Podeli