DruštvoVesti

Radovi na izgradnji gasovoda koji prolaz kroz Novi Pazar u punom jeku

Radovi na izgradnji gasovoda Aleksandrovac-Brus-Kopaonik-Novi Pazar-Tutin odvijaju se planiranom dinamikom. Gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima iste je obišao i tom prilikom izjavio da je srećan što će se jedan ovako veliki i značajan projekat koji investira JP “Srbijagas” u iznosu od 45 miliona evra realizovati jer ima višestruke benefite za građane ovog regiona.

“Ovo je veoma značajan projekat za Novi Pazar, za čitav  Sandžak, za čitav ovaj deo Srbije koji će doprineti dolasku, siguran sam, velikog broja investitora u naš kraj”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac prilikom obilaska radova na izgradnji gasovoda kroz Novi Pazar. Dodao je da će izgradnja gaovoda doprineti manjem zagađenju vazduha i očuvanju životne sredine što je veliki benefit.

Koordinator na projektu  Faruk Suljević rekao je da je na teritoriji Novog Pazara već urađeno preko 90 posto radova i da će za nekoliko dana radovi biti nastavljeni ka opštini Tutin. “Ono što je nama najbitnije je priključenje na toplanu”, dodao je Suljević.

Projekat izgradnje gasovoda kroz Novi Pazar investira JP “Srbijagas” u iznosu od 45 miliona evra a radove izvodi firma “Milenium”

B.V.

 

Podeli