Vesti

Maratonska sednica Skupštine

Na sednici koja je obuhvatila preko 70 tačaka odbornici Skupštine Novog Pazara  sinoć su do 22 sata raspravljali o brojnim temama značajnim za svakodnevni život građana. Na dnevnom redu bila su pitanja administrativnih taksi, poreza, imenovanja novih direktora, pojava tuberkoluze i divlja gradnja.

 

U prvom delu sednice razmatrana strategija bezbednosti u gradu. Popodne odbornici su se bavili pitanjima prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti, koja će biti korišćena prilikom utvrđivanja poreza na imovinu za narednu godinu, a usvojene su i odluke o povećanju opštinskih administrativnih taksi. U  raspravi o pojavi tuberkuloze u Gimnaziji, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Meho Mahmutović istakao je da nema razloga za paniku i da nadležne zdravstvene institucije u Gradu i Republici u ovom trenutku preduzimaju sve potrebne mere. Jednoglasno je usvojen predlog da Gradska uprava finansijski pomogne roditeljima dece obolele od tuberkuloze, koja su na lečenju u Beogradu.

Odbornici lokalnog parlamenta raspravljali su u posebnoj tački o divljoj gradnji u Novom Pazaru osuđujući ponašanje Muamera Zukorlića koji, kako je rečeno, „uz uzurpiranje tuđe imovine uzurpira i budućnost svih narednih generacija u ovom gradu“. Prihvaćena je inicijativa predsedavajućeg da se za razrešenje ove situacije sačeka reagovanje nadležnih državnih organa.

„ Mi smo zauzeli stav, vidim da je to stav većine odbornika čak i opozicije, kao i većine građana, da mi nemamo ništa protiv razvoja infrastrukture Islamske zajednice, ali ne na ovaj način. Kada se to nekim ličnim interesima vodi, ličnim interesima gospodina Zukorlića, na način urušavanja gradskog trga koji je vlasništvo svih građana, a protiv zakona ove države. To je stav većine odbornika“,kaže dr Muamer Bačevac, šef Odborničke grupe SDP.

Na jučerašnjoj sednici  odbornici gradske Skupštine  prihvatili su ostavku dosadašnje direktorke Regionalnog pozorišta Anđele Marić i na njeno mesto imenovali Seadetina Mujezinovića.

Dužnosti je razrešen i v.d. direktor “Gradske toplane” Dejan Nićiforović, a za njegovog mnaslednika je imenovan Raco Vučković. Zbog veoma uspešnog rada i vođenja Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ na njenom čelu će i u narednih šest meseci u ulozi v.d. direktora ostati Elijas Rebronja. V.d. direktor Istorijskog arhiva biće Zoran Popović. Skupština je tajnim glasanjem za novog člana Gradskog veća izabrala Draganu Garović.

Podeli