Društvo

RTV Novi Pazar osudila morbidne pretnje

Radio televizija Novi Pazar najoštrije osudjuje  upućivanje pretnji novinarki Sajmi Redžepefendić. Za najoštriju osudu je svaka pretnja upućena  nekome ko se bavi javnim poslom, ali sadržaj pretećih poruka upućenih našoj novinarki Sajmi Redžepefendić  prevazilazi  granice zdravog razuma.

 

Teško je  normalnom čoveku da shvati da  neko preti smrću ženi, koja je uz to majka  i to zašto – što se izvan aktuelnih političkih dešavanja  osmelila da na svom fejsbuk statusu objavi ispovesti dve druge žene, majke dece koja borave u obrazovnim ustanovama Islamske zajednice u Srbiji.

A kad neko majci zapreti smrću njene desetomesečne bebe, to  se graniči sa ludilom, odsustvom svake ljudske osobine i divljaštvom. Možda su autori ovih strašnih poruka  hteli da dokažu koliko su odani svom vodji, možda su hteli da se pokažu  kao  heroji  i  ne prezaju da i ovako brane  vodju i sve institucije pod okriljem Islamske zajednice u Srbiji, . koje navodno neko  blati. Pokazali su  samo kukavičluk  i odsustvo svega ljudskog u sebi. A Sajma je samo  iznela priču dve  bespomoćne majke, ukazujući da i u tim institucijama pored časnih radnika  ima i nesavesnih.

Zato očekujemo, možda i uzalud , od nadležnih u Islamskoj zajednici, koju i pored svega cenimo, da se od ovakvih pojedinaca ograde, a ako su u njenom sistemu,  da ih odstrani.

Naravno, sve to ako poruke nisu slali po nečijim instrukcijama.

Od nadležnih državnih organa očekujemo da  hitno pronadju i kazne pošiljaoce ovih morbidnih poruka našoj novinarki Sajmi Režepefendić, stoji u saopštenju naše televizije.

Podeli