Vesti

Održan Sajam preduzetništva

U Novom Pazaru je danas organizovan 11. Sajam preduzetništva  na kojem je predstavljeno preko 200 preduzetničkih inicijativa. Organizatori su Srpska asocijacija  menadžera, agencija  DNA Communications i USAID u Srbiji.

 

Sajam je bio izvanredno posećen, organizatori zadovoljni, a ponuđene preduzetničke inicijative su uglavnom iz oblasti trgovine, proizvodnje, poljoprivrede i usluga. U godini preduzetništva Novi Pazar je pokazao da je  veoma zainteresovan za ovaj način zapošljavanja.

„Novi Pazar je dvanaesti grad u Srbiji u kojem se održava ovaj sajam. Mislim da je naš grad pravi izbor jer je Novi Pazar inače grad preduzetništva. Svi koji misle da pokrenu neki posao danas je prilika da se upoznaju  sa preduzetničkim idejama, kako se započinje posao i na kakvu pomoć mogu da računaju“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac obraćajući se prisutnima.

Saja je otvorio direktor Filijale NSZ u Novom Pazaru Fahrudin Đekić. Prateći program Sajma  bila su predavanja: „Pokreni se za posao“, „Aktivne mere politike zapošljavanja NSZ-a sa osvrtom  na preduzetništvo“, „Promocija SEDA programa za preduzetništvo“ i „Slobodna zona Priboj“.

D.J.

 

 

Podeli