Vesti

Dveri: Skupštinska zasedanja u Prijepolju bez TV prenosa

Vlast u Prijepolju i dalje nastavlja sa arogantnim ponašanjem i demonstracijom sile, smatraju u opštisnkom odboru Dveri. Dveri upozoravju da vladajuća garnitura sprema još jedno neprijatno iznenađenje Prijepoljcima, jer, kako navode, građani te opštine više neće moći da gledaju sednice Skupštine u direktnom televizijskom prenosu, kako su to poslednjih godina činili posredstvom lokalnih TV stanica.

Vlasti u Prijepolju odbile su dostavljene ponude prijepoljskih televizija – Forum i Enigma, a prihvatili su ponudu TV Priboj koja nema tehničke mogućnosti da sednice prenosi direktno.
Rok za podnošenje ponuda je bio do 13:00, 10.10.2016. godine a samo otvaranje ponuda zakazano je istog dana za 13:15 u zgradi opštine Prijepolje.
Televizija Enigma je, gle čuda, o samom konkursu obaveštena u 11:00, juče 10.10.2016. godine, dakle samo dva sata pre isteka roka za podnošenje ponuda.
Dveri pitaju vladajuću većinu gde još postoji ovakva praksa, da televizije iz susednih opština budu privilegovane u odnosu na „domaće“ televizije? Posebno je čudno što su vlasti u Prijepolju mogle da biraju između dve prijepoljske televizije a izabrali su televiziju iz druge opštine.
Kako je moguće da se pravo direktnih prenosa sednica dodeli Informativnom centru D.O.O. iz Priboja, kada ta televizija ne može, zbog nedostatka tehničkih mogućnosti, da izvede direktan prenos i samim tim ne ispunjava uslove konkursa jer je direktan prenos bio jedan od uslova?
Ovako građani Prijepolja sednicu prijepoljske supštine, neće moći da posmatraju u direktnom prenosu 12. oktobra, već će morati da gledaju snimak, najverovatnije,13. oktobra na televiziji Priboj.
Na prvi pogled sve ovo je čudno ali kad se zna da je i Opštinsko veće zatvorilo svoje sednice za javnost, najnovija „genijalna“ ideja je, ustvari, samo logičan sled stvari. Što manje javnosti – bolje za novu vlast.
Pored dosadašnjih neuspelih pokušaja da sakriju svoj katastrofalan rad obeležen aferama (nameštaj, škoda, novac za poplave, izbor vd direktora), ovo sklanjanje sednice Skupštine ispred očiju javnosti je, ustvari, pokušaj skrivanja afere PIO tj. sramotne odluke opštinskog veća da zaštićeno prirodno dobro prvog i drugog reda koje se nalazi pod zaštitom države, pretvori u deponiju i smetlište.
Doduše, ova vlast nas je navikla da nas bar jednom u sedam dana „obraduje“ nekom novom skandaloznom odlukom. Do kada će trajati ovaj „šou program“, videćemo. Stoji u saopštenju za javnost OO Srpskog pokreta Dveri – Prijepolje.

Podeli