Društvo

Grejna sezona počinje na vreme – računi po utrošku

U Gradskoj toplani sve je spremno za grejnu sezonu, koja zvanično počinje 15.oktobra. iz ovog preduzeća u novoj sezoni najavljuju I nov model naplate, po principu utroška. O novinama u predstojećoj grejnoj sezoni i značaju revitalizacije grejnog sistema u Novom Pazaru u emisiji Odgovor, koja je na programu večeras od 21:30 i reprizno u četvrtak od 15:05, govore: pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević, VD direktora JKP Gradska toplana Dejan Nićiforović I tehnički director Gradske toplane Raco Vučković.

Podsećamo, Gradska toplana 2012. i 2016.godine kao da nije isto preduzeće. Programom KFW4 pre četiri godine počela je revitalizacija i modernizacija grejnog sistema, a prve rezultate korisnici su primetili još pre dve godine, kada su njihovi stanovi u zimskom periodu postali značajno topliji. Ovaj važan projekat realizovao je Grad Novi Pazar uz pomoć Ministarstva energetike Republike Srbije i nemačke KFW banke.

U skladu sa savremenim principima u obnovbljenom sistemu grejanja izvršena je I ugradnja kalorimetara. Samim tim od ove sezone uvodi se, za Novi Pazar nov model naplate grejanja po utrošku. Za emisiju Odgovor naši sagovornici ističu da naplata po utrošku obavezje korisnike na racionalniju potrošnju, čime novi računi mogu biti I manji, ali u svakom slučaju različiti po mesecima, što umnogome zavisi od samih korisnika.

Na osnovu dobijenih odgovora od nadležnih iz Uprave grada I JKP Gradska toplana, ali I dosadašnjeg iskustva, možemo potvrditi I zaključiti da smo dobili mnogo savremeniji I kvalitetniji sistem grejanja. Kako će se novi model naplate grejanja po utrošku pokazati u praksi, ostaje otvoreno pitanje za neki novi Odgovor.

S.Lj.

Podeli