Društvo

Počelo spremanje zimnice

Na Novopazarskoj kvantaškoj pijaci ovog utorka najveća potražnja bila je za crvenom paprikom, paradaizom, i šljivama. Prodavci ističu da je cena slična prošlogodišnjoj ali da je ipak nekim kupcima ona visoka.

 

Tradicionalno i ove godine domaćice su počele pripremu zimnice poput ajvara, ljutike, kuvanog paradaiza kiselih krastavčića kao i pekmeza. Skoro iz svake kuće može se ostiti miris pečenih paprika. Tim povodom posetili smo kvantašku pijacu na kojoj smo mogli videti povrće i voće u izobilju. Prema rečima prodavaca kvalitet je najbitniji ali i cena.

Za neke kupce pored kaliteta cena igra veliku ulogu. Pa se tako domaćice još uvek razmišljaju da li da sačekaju sa spremanjem zimnice ili ne.
One koje odluče da napune špajiz zimnicom, koja podrazumeva turšiju, ajvar, ljutiku, cveklu, mešanu salatu, kisele krastavčiće, pečenu  papriku, ali i džem, najjeftinije će proći ako budu kupovale na kvantaškoj pijaci na veliko ističu stručnjaci.

Podeli