Društvo

Kurbansko meso stiglo i do pribojaca

U duhu blagodeti Kurban Bajrama koje podrazumevaju upravo  darivenja i humanost, građanima Priboju je juče i danas podeljeno više od hiljadu bajramskih paketa. Internacionalna humanitarna organizacija Hasene iz Turske juče je podelila 290 kurbana, dok je danas nastavljena raspodela 1.000  prehrambenih paketa koje su u Priboj stigle posredstvom Crvenog polumeseca.

Petu godinu za redom Internacionalna humanitarna organizacija Hasene iz Turske, obraduje ramazanskim i bajramskim poklonima najugroženije slojeve stanovništva u Priboju. Za ovaj Kurban Bajram podeljeno je 290 bajramskih kurban paketa, a prema najavama koordinatora Hasene u Srbiji Nedžada Kahrovića, ova saradnja će biti proširena i na  pomoć u školskom priboru i stipendijama za decu iz najugroženijih porodica.

Prema najavama  Miralema Gogalića, danas se nastavlja raspodela 1. 000 kurbana koje je u Priboj dopremio Crveni polumesec, koje volonteri dele na terenu po prigradskim i seoskim Mesnim zajednicama i kao kod starih i nepokretnih osoba po kućama.  Očekuje se da ova humana doprema bajram kurbana građanima bude završena do kraja dan.

Goran Reković

Podeli