Vesti

Da Robna pijaca bude kao nekad

Danas je održan sastanak gradonačelnika i predstavnika Gradske uprave sa Udruženjem prodavaca “Progres” na Robnoj pijaci. Razgovaralo se o problemima Robne pijace u koju nije ulagano desetak godina unazad. Prodavci su dobili obećanje da će grad učiniti sve u svojoj nadležnosti kako bi pijaca funkcionisala kao nekada.

 

Prodavaci na Robnoj pijaci u Novom Pazaru, organizovani u Udruženje “Progres” danas su na sastanku sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima, izneli probleme sa kojima se svakodnevno susreću. Pijaca je nekada bila ponos grada i značajan privredni potencijal pa su lako naišli na razumevanje.

„Uslovi na Robnoj pijaci su dosta loši. Prošlo je mnogo vremena od kako se zadnji put ulagalo u pijacu. Problemi su vezani za osvetljenje, obezbeđenje, mokri čvor, parking i tako dalje. Iz “Progresa” su izneli ideju da se posete pijaci organizuju i za turiste u saradnji sa  Turističkom organizacijom Novog Pazara. Mi ćemo kao Gradska uprava učiniti sve što je u našoj nadležnosti da im pomognemo, jer je to i zajednički interes”, kaže Ervin Čašić, član Gradskog veća.

Očekivanja prodavaca i proizvođača na Robnoj pijaci su velika. Njih stotinak je organizovano u udruženje “Progres”, ali mnogo je još onih koji samostalno i svakodnevno hleb zarađuju proizvodnjom i prodajom na gradskoj pijaci. Oni godinama čekaju podršku da Robnoj pijaci i Novom Pazaru vrate nekadašnju trgovačku slavu.

(D.J.)

 

Podeli