Vesti

Nova internet platforma za bezbedniju internet kupovinu

U okviru Projekta razvoja elektronskog poslovanja, u Novom Pazaru je predstavnjena nova web-platforma za bezbedniju kupovinu na internetu, a koju u Srbiji praktikuje sve veći broj ljudi, pogotovo mladih. Promocija ovog portala ima za cilj da ohrabri ljude na ovakvu kupovinu koja je u znatno većoj mjeri zastupljena u gradovima Evrope.

 

Kako kupovati na internetu i koji su web sajtovi bezbjedni, kome se treba obratiti u slučaju da kupac ne dobije poručeni proizvod, kome uputiti žalbu, kako provjerii Ineternet prodavaca, neka su od pititanja kojeobrđaujenovosnovanom sajtu Internet platforme www.e-dukator.rs  Prema rezultatima istraživanja u Srbiji 35% stanovnika kupuje online sto je drastično manje u odnosu na zemlje EU.

Ključna prepreke kupovini na interenetu je nepovjerenje građana. Zato je važno da se uspostvi povjernje iznmđu kupaca i potrošača. Jedan od uzorka nepovrenja je ugrožena bezbjednost, ljudi se boje za bejebednost lični i podataka za kreditnih kartica. Zbog toga je vrlo važno da potrošači budu informisani, da zanju kome trebba da veruju ina koji način da kupuju…

Glavni cilj ovog portala jeste edukacija i informisanje potrošača u Srbiji o njihovim pravima, posebno onih koji se tiču internet trgovine, kako bi se građani ohrabrili da kupuju.

Internet platforma je prva te vrste u Srbiji, razvijena je u okviru projekta Razvoj ekonomskog poslovanja koji finansira Evrospka unija iz IPA pretpristupnih fondova.  Ova web-platforma je do sada predstavljena u 13 gradova u saradnj sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, i udurženja za prava potrošača i regionalnim razvojnim agencijama.  

A.Š.

Podeli