Politika

“Deja vu” premijerno u petak u ponoć

Regionalno pozorište u Novom Pazaru, u koprodukciji sa Šabačkim i Kruševačkim pozorištem, izvešće u petak premijerno predstavu „Deja vu“, po tekstu Semira Gicića, a u režiji Andree Ade Lazić. Predstava je uradjena po Gicićevom tekstu “Šta se desilo drugu Milivoju”, koji je ušao u najuži izbor za ovogodišnju Sterijinu nagradu u konkurenciji sa 160 tekstova, a koja govori o jednom danu u životu jednog penzionera.

Rediteljka Andrea Ada Lazić rekla je da će ova predstava biti velika stvar za ovo pozorište, koje zaslužuje da ima pravi repertoar, zato što ima profesionalne glumce.

„ Mi se na probamo dobro razumemo i jako nam je zabavno, primetila sam da se ja smejem 354. put, jer su ovi glumci maestralni,“ kazala je rediteljka Lazić.

Upravnik Šabačkog pozorišta i glumac u ovoj predstavi Zoran Karajić kaže da se raduje ovoj predstavi, koja će uskoro biti igrana i u Šapcu i Kruševcu. U Regionalnom pozorištu je radio od samog osnivanja. Osim Karajića u predstavi igraju još i Ivan Tomašević, Biljana Jocić Savić, Andjela Marić, Lemana Bećirović Đulović i Dušan Živanić.

Cena ulaznica, čija prodaja počinje u četvrtak od 12 sati, iznosi 300 dinara.

(J.B)

Podeli