Sport

Uspešne SIM u Novom Pazaru

Više od hiljadu Novopazaraca takmičilo se danas u šest disciplina u okviru Sportskih igara mladih (SIM), a najbolji pojedinci i ekipe izborili su plasman na državno prvenstvo, koje će se održati 20. jula u Beogradu.

Supervizor ove regionalne manifestacije za Srbiju Ivana Jovanović izrazila je zadovoljstvo zbog svega viđenog u Novom Pazaru.

“Srećna sam kad vidim da je grad stao iza SIM, a dečji osmesi govore da su svi među njima i pobednici. Suština je da svi zajedno radimo na afirmaciji sporta, što smo u Pazaru i uspeli. Ako smo barem jedno dete više uspeli da dovedemo na ove prelepe terene, onda je to veliki rezultat za sve”, rekla je Jovanovićeva.

Šampioni u tenisu su Fatma Idrizović i Denijal Kačapor, rukometni turnir pripao je dečacima iz Osnovne škole Stefan Nemanja, a u igri između dve vatre bez premca je bila Osnovna škola Dositej Obradović.

Košarkaši klub Pazar osvojio je pobedničke pehare u ženskoj i muškoj konkurenciji, na odbojkaškim terenima dominirali su dečaci iz ekipe Novi Pazar 1 i devojčice iz ženskog novopazarskog kluba, dok su Pazar juniorsi trijumfovali na turniru u malom fudbalu.           

Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović rekao je da je osnovi cilj ovakvih manifestacija da se deca izvedu na sportska igrališta.

“Zajedno sa SIM, mislim da smo bili veoma dobri organizatori. Posebno sam zadovoljan odzivom dece i odnosom klubova i osnovnih škola. Želimo da u narednom periodu imamo još sličnih priredbi, jer želimo da decu sklonimo od onih stvari koje su u nebitne u poređenu sa sportom”, istakao je Mehmedović.

Ovogodišnje međunarodno finale SIM održaće se krajem avgusta u Splitu.

M. Minić

Podeli