Društvo

Mavrić: Poznato je Ugljaninovo bahato ponašanje prema novinarima

Direktor RTV Novi Pazar Denis Mavrić najoštrije osuđuje  postupak Bošnjačkog nacionalnog saveta.  Ovakvo ponašanje zabranjeno je i međunarodnim i domaćim aktima.

 

“Našim novinara uskraćeno je pravo da obave svoj posao i informišu gledateljstvo, o čitavom toku posete visoke evropske delegacije. Ovo nije prvi put da Sulejman Ugljanin zabranjuje našim novinarima da prate skupove, kako BNV, tako i njegove stranke SDA Sandžaka. Selekciju toga šta se može videti na našem programu očigledno želi da pravi sam. Zaboravlja da nije urednik našeg medija, već samo funkcioner, čije izjave i stavove mediji prenose. Očigledno želi da upravlja televizijama, kao što je činio tokom svog mandata predsednika opštine Novi Pazara. Podsetimo, tada, ne samo da je uredjivao programe na lokalnim medijima, već se isto ovako bahato ponašao prema novinarima, izbacujući ih iz zgrade lokalne samouprave”, podseća Mavrić.

U nadi da se ovako nešto neće ponavljati, zanemarićemo ovaj neprofesionalni odnos prema medijima Bošnjačkog nacionalnog saveta, i u interesu građana, naših gledalaca informisati o njihovim aktitvnostima, što smo i do sada objektivno činili.

Regionalna Radio-televizija Novi Pazar je uredno najavila sve događaje Evropskog Progresa, pa i susret sa Ugljaninom u informativnim emisijama prethodnih dana.

U Novom Pazaru danas boravi 16 zamenika ambasadora Evropske unije, koje predvodi zamenik šefa Delegacije EU Oskar Benedikt. Na poziv Evropskog Progresa, organizatora brojnih događaja koji se tiču ove posete, ekipa regionalne RTV Novi Pazar uputila se da zabeleži i sastanak u Bošnjačkom nacionalnom vijeću sa predsednikom Sulejmanom Ugljaninom. Međutim, našoj ekipi (novinaru Arminu Šaljići i snimatelju Hajrudinu Ličini) uposleni u Vijeću nisu dozvolili da uđu u prostorije i zabeleže sastanak.

Podeli