Društvo

SDP organizuje tribinu “Evropa znanja“

Profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, dr Senadin Lavić, biće gost-predavač naučne tribine koju u subotu organizuje Sandžačka demokrataska partija u novopazarskoj Koncertnoj dvorani. Profesor Lavić će govoriti o izazovima evropskih integracija i odnosu Evrope i znanja, a  jedan od predavača je i profesor dr Rifat Redžović koji će analizirati kulturološku i političku situaciju na Balkanu.

 

Član odbora za obrazovanje Sandžačke demokrtaske partije, Rifat Redžović, ističe da je naučna tribina posebno privlačna za akademsku zajednicu jer će na njoj govori  profesor Senadin Lavić, koji je po ocjeni Redžovića,  jedan od najpozvanijih i najvećih bosansko-hercegovačkih intelektualaca mlađe generacije. Profesor Lavić će govoriti na temu “Evropa znanja” dok će učešće uzeti i profesor Redžović i govoriti na temu “Debalkanizacija Balkana”.

Redžović je istako da  su ovakve i slične tribune koje organizuje SDP,  doprinos afirmcaiji znanja na kom počivaju evropske vrijednosti, politika, država, nacija i  što je po njegovim riječima uslov bilo kakvog napretka. Tribina će bit održana u u subotu 16. aprila sa početkom u 12 časova.

A.Š.

Podeli