Vesti

Tadić posetio Novi Pazar

Tadić u poseti Novom PazaruPredsednik Srbije Boris Tadić posetio je Novi Pazar i pojedina pešterska sela.

On je  u pratnji ministara Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina i gradonačelnika Meha Mahmutovića posetio Petrovu crkvu gde ga je dočekao novoimenovani vladika raško-prizrenski Teodosije.

Predsednik Tadić obišao je radove na obilaznici oko Novog Pazara. O dosadašnjim radovima i značaju ove obilaznice čija izgradnja za cilj ima rasterećivanje grada od tranzitnog saobraćaja, predsednika i prisutne upoznao je direktor novopazarskog preduzeća za puteve, Izet Ljajić.

“Gorući problem Novog Pazara, obilaznica, biće rešen. Vlada finansira poslove u ekonomski teškom vremenu, poslove koji su decenijama unazad trebali da budu urađeni i oni  sada moraju biti dovršeni u ubzanom ritmu”, rekao je predsednik Tadić.

On je podsetio da je Vlada donela odluku o izgradnji puteva koji magistralno povezuju opštine u Sandžaku, koji će biti izgrađeni kao i put preko Pešteri do Crne Gore.

Tadić je rekao da će država učiniti apsolutno sve da se popravi ekonomska situacija u Sandžaku.

“Znamo kako je teško ovde živeti i sa kakvim se siromaštvom građani susreću i znamo i znam da su mnoga preduzeća koja su nekada dobro radila u ovom kraju ugašena, ali je i u teškim okolnostima Vlada Srbije spremna da izdvoji značajne investicije za ovaj kraj”, kazao je Tadić.

On je rekao da i u ovom kraju postoje izuzetne mogućnosti za razvoj poljoprivrde i da je moguće da se u Novom Pazaru napravi industrijska zona.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da je svaka poseta predsednika Tadića imala je pozitivne posledice za Novi Pazar i Sandžak.

“Novi Pazar je jedno od većih gradilišta u Republici. Samo ove godine od Vlade smo dobili 900 miliona dinara, što znači da je više od devet miliona evra uloženo u infrastrukturu Novog Pazara i okoline. Obilaznica je žila kucavica Novog Pazara o kojoj se govori već godinama, a mi ćemo se danas odavde vratiti sa obećanjem da ćemo naredne godine imati završenu obilaznicu oko Novog Pazara”, istakao je Mahmutović.

Predesednik Srbije Boris Tadić u toku dana obišao je i radove na raskrsnici Karajukića Bunari – Buđevo, a zatim posetio jednu srpsku i jednu bošnjnačku porodicu – Avdoviće u selu Rasno, i Rakočeviće u selu Buđevo.

(K.S)

{youtube}mbj7t8TPDPU{/youtube}

Izjava predsednik Srbije Borisa Tadića tokom posete Novom Pazaru

{youtube}j173gO5L_vE{/youtube}

Podeli