Vesti

Od muftije do savetnika

Mešihat islamske zajednice u Srbiji doneo je odluku da dosadašnjeg muftiju Muamera Zukorlića rasporedi na mesto savetnika u Mešihatu, a posle njegove odluke podnese ostavku na mesto muftije. U obrazloženju ostavke Zukorlić je naveo da ne želi ni na koji način da dopusti da se, kako je rekao, njegov politički angažman negativno politički odrazi ili zloupotrebi na šetetu Islamske zajednice. Da neće više biti muftija Zukorlić je potvrdio krajem protekle nedelje gostujući na sarajevskoj tv1, a nakon sastanka sa reis ul ulemom IZ u Bosni I Hercegovini Huseinom ef. Kavazovićem o čemu je Radio televizija Novi Pazar ekskluzivno izveštavala.

Kako RTV Novi Pazar ekskluzivno saznaje na sastanku održanom u sedištu Rijaseta IZ- e u BiH Muameru Zukorliću je saopšteno da njegov slučaj zamrzavanja funkcije muftije može biti rešen na dva načina, a to su podnošenje ostavke na funkciju muftije sandžačkog ili smena ukoliko ne podnese ostavku. On je danas podneo ostavku i tako izbegao razrešenje i smenu od strane Rijaseta IZ-e u BiH.

Da neće više biti muftija Zukorlić je potvrdio krajem protekle nedelje gostujući na sarajevskoj tv1, a nakon sastanka sa reis ul ulemom IZ u Bosni I Hercegovini Huseinom ef. Kavazovićem o čemu je Radio televizija Novi Pazar ekskluzivno izveštavala.

Takođe kako Radio televizija Novi Pazar saznaje Rijaset i reisulema Husejn ef. Kavazović jasno su stavili do znanja Zukorliću da imenovanje Abdurahmana Kujevića za vd muftiju sandžačkog predstavlja direktno i grubo kršenje ustava IZ-e, te da Rijaset to neće dozvoliti niti tolerisati, zato što pravo na imenovanje muftija poseduje isključivo Rijaset, odnosno reisulema koji imenuje i postavlja muftije svojom Menšurom, prenešenom sa halife na Reisulemu.

Podeli