Sport

Đoković: Sve podređeno Prvoj ligi

Trener košarkašica Pazara Ivan Đoković rekao je da je u tom klubu sve podređeno plasmanu u Prvu žensku ligu Srbije, kao i da će im najveći rival u toj borbi biti ekipa Šapca.

“Otkako smo se okupili, pre osam meseci, naše ambicije vezane su za ulazak u elitu, a dosadašnje utakmice bile su priprema za plej-of. Dobili smo sve protivnike, uglavnom sa velikom razlikom, pa to ne može da bude reper nekog realnog stanja. Optimista sam, ali u predstojećih šest kola videćemo gde se nalazimo”, rekao je Đoković.

Pazarke su osvojile prvo mesto u Drugoj ligi Jug – grupa B sa svih 12 pobeda i 24 boda, ispred Paraćina i Gimnazijalca sa po 20. Ove ekipe će nastaviti takmičenje u plej-ofu, zajedno sa tri najbolja tima iz A grupe – Šapcom, Dugom i Ljubovijom.  

Na toj novoj tabeli, Pazar i Šabac imaju po osam bodova, slede Paraćin sa šest, šabačka Duga i Ljubovija sa po pet i Gimnazijalac iz Pirota sa četiri boda, a samo prvak će izboriti ulazak u najjači rang.

“Mala nepoznanica su nam timovi iz A grupe, ali prikupljamo informacije, imamo i snimke nekih mečeva. Po svemu sudeći, glavni konkurent za prvo mesto biće nam Šabac, koji je klub sa tradicijom i bivši prvoligaš”, kazao je Đoković.

Novopazarke će na startu plej-ofa odmeriti snage sa ekipom Duge, u utakmici koja je zakazana za subotu od 18.00 u dvorani Pendik.

“Biće to pravi ispit za ove devojke, koje su svojim ponašanjem i zalaganjem zaslužile da ostvare najveći uspeh u istoriji ženske košarke u našem gradu. Pozivam sve ljubitelje košarke, sportiste i kolege trenere da nam daju podršku”, apelovao je Đoković.

M. Minić  

Podeli