KulturaVesti

Rade Šerbedžija prvi put u Novom Pazaru

Rade Šerbedžija nastupao je večeras, prvi put u Novom Pazaru sa bendom Zapadni kolodvor. Ovaj legendarni glumac, pesnik i muzičar, novopazarskoj publici predstavio je pesme sa svog novog albuma “Ne okreći se sine”. Izveo je i one, mnogim generacijama dobro poznate numere: Ne daj se Ines, Imam pjesmu za tebe, Barbara i mnoge druge. Publiku je podigao na noge sevdalinkom “Zvijezda tjera mjeseca”.

Šerbedžija i novopazarska publika

“Prvi put sam u Novom Pazaru. Čuo sam da me vole ovde, a ja nikad nisam tu bio. To je ljubav na slepo”, izjavio je Šerbedžija za RTVNP.

Ima nečeg istanbulskog u Novom Pazaru

Dobra energija i živost u gradu, Šerbedžijini su prvi utisci o Novom Pazaru.

“Izgleda kao neki strani grad u kojima sam znao odlaziti. Recimo ima nešto od Istanbula. Baš sam se iznenadio energijom koja vlada u gradu. Moderan grad, savremen, košnica.”

Teško mu je, kaže, odgovoriti na pitanje koja mu je uloga najdraža u životu. Ipak, najponosniji je na ulogu supruga i oca.

Šerbedžija za RTVNP

“Ako mislimo da život naš spada u sve ono što predstavljamo, onda ja volim sve svoje uloge u životu. Mnogo ih više volim od svih koje sam odigrao na filmu, televiziji, kazalištu. Najviše volim ulogu Lenkinog čovjeka i oca svoje dece”, rekao je Šerbedžija.

Njegova poruka pazarskoj publici u stilu je njegove naslovne pjesme sa novog albuma “Ne okreći se sine”.

“Tu pesmu sam napisao 1989. godine mome sinu Danilu, koji je tada imao 18 godina. Moja poruka njemu i njegovoj generaciji je da se ne okreću za problemima svojih očeva, nego da gledaju u budućnost. Poruka je da grade svoj život, svoj svet. Treba da izmišljaju svoje priče, svoj stav u životu, da sele optimizam, lepotu. To svaki čovek zaslužuje na ovoj planeti”, poručio je Šerbedžija u Novom Pazaru.

čovek čiji je glas muzika

Publika u Novom Pazaru uživala je u nesvakidašnjem prednovogodišnjem koncertu čoveka, čiji je glas muzika.

S.Lj.

 

Podeli