DruštvoVesti

Džanefendić: Bolji položaj osoba sa invaliditetom

U povodu obeležavanja 3. decembra, Međunarodnog dana invalida, u hotelu Atlas u Novom Pazaru sutra će biti organizovana svečanost za članove svih šest organizacija koje se bave problemima osoba sa invaliditetom. To će biti prilika i za sumiranje rezultata u borbi za ostvarivanje prava invalidnih lica.

”Nakon dvogodišnje pauze, uzrokovane korona pandemijom, stekli su se uslovi da članovi svih šest organizacija koje se bave pitanjima osoba sa invaliditetom, na tradicionalan način obeleže svoj dan. Ja očekujem da će moja misija, da u zgradi gradske uprave bude ugrađen lift, biti ostvarena tokom 2023. godine ”, izjavila je sekretarka Udruženja za cerebralnu paralizu Adela Džanefendić.

Realizacija projekta ugradnje lifta u zgradi Gradske uprave, očekuje se naredne godine. Ono što može biti pokazatelj pozitivnih pomaka po pitanju ostvarivanja prava osoba sa invaliditetom, prema rečima Adele Džanefendić je činjenica da se takve osobe sada mnogo lakše uključuju u društvenu zajednicu, u odnosu na period od pre nekoliko godina.

S.Lj.

 

Podeli