DruštvoVesti

Edukacija mladih o bezbjednosti u saobraćaju

U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja Novog Pazara i Agencije za bezbednost saobraćaja, održana je edukativna radionica za mlade, odnosno maturante novopazarskih škola. Cilj aktivnosti odnosio se na što bezbjednije učešće mladih u saobraćaju.

Među mladima najviše je bilo iskrenih, pa se tako došlo do podataka da su neki vozili pod dejstvom alkohola, bez vozačke dozvole, da ne vežu sigurnosni pojas ili da prebrzo voze.

Ove aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja i lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja imju za cilj da mladima ukažu na negativnosti koje čine i kakve su sve posledice moguće.

Bilo je u Kulturnom centru i smijeha i šale, mladima se na taj način plasiraju bitne informacije. A onda je nastao muk, o brzoj vožnji, nevezivanju pojasa i posljedicama stravične saobraćajne nesreće novopazarskoj omladini iz invalidskih kolica pričao je Slaviša Savić.

Nakon predavanja mladi su bili u prilici da se kroz „pijane naočare“ uvjere kako vozač percipira stvari oko sebe, kada vozi pod dejstvom alkohola.

A.N.

Podeli