DruštvoVesti

Vučić: Želimo više Bošnjaka u Vladi i drugim institucijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na otvaranju rekonstruisanog puta od Novog Pazara do Tutina u dužini od 20,5 km, da želi da Bošnjaci imaju što više predstavnika u vladi i svim drugim državnim institucijama, u tom kraju i na svim drugim nivou, i više nego što Bošnjacima to proporcionalno pripada.

“Da vi vidite da mi Bošanjke doživaljvamo kao sestre i braću, a ne kao neko strano telo protiv kojeg moramo da se borimo”, istakao je Vučić.

Da se osećate kao svoj na svome i da znate da u Srbma imate braću i prijatelje, poručio je Vučić.

Predsednik Vučić je poručio Bošnjacima da u ovim teškim i nemirnim vremenima treba da budemo jedinstveni, jedni uz druge i zajedno da rešavamo probleme i borimo za prosperitet i zajendički guramo stvari napred.

Vučić je najavio da će do kraja godine poceti gradnja bolnice u Novom Pazaru, kojom će taj grad de fakto dobiti klinički centar.

Naglasio je da će Bošnjaci videti koliko će tek država da uloži u taj deo Srbije.

Vučić je rekao da imamo prvog generala Bošnjaka Muharema Fazlića i da želi da Bošnjaci Vojsku Srbije doživaljavaju kao svoju vojsku i da u njoj bude više i Srba i Bošnjaka.

“Moramo mir da izgradimo zauvek, to nije samo mir u bukvalnom smislu reči, već da se se osećate dobro bez obzira na naciju i veru, da država ima jednak pristup i da neće da pravi razliku po tom pitanju”, poručio je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je razgovarao sa ambasadorom Turske Aksojem da dovedemo jednog velikog investitora u Novi Pazar koji će obezbediti pristojne plate.

Tanjug

Podeli