DruštvoVesti

Aksoj: Naša je obaveza da doprinesemo razvoju Sandžaka

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj je ocenio da je rešavanje problema u oblasti putne infrastrukture osnovni preduslov za dolazak turskih investitora, koji su inače, kako tvrdi, zainteresovani da ulažu u Sandžak. ‘’Iskorističemo sve bolje odnose Turske i Srbije kako bismo doprineli razvoju Sandžaka’’, rekao je Aksoj. Podsetio je na, kakako je rekao, mnogo lepih dešavanja u poslednjih nedelju dana, među kojima je, osim zvaničnog otvaranja puta Novi Pazar – Tutin i otvoranje Turskog kulturnog centra u Tutinu.

”Znate da ovde postoji jedan problem koji se zove – putna infrastruktura, koja je preduslov za dolazak naših investitora. To je bio najveći razlog zbog čega naši investitori nisu dolazili u ovaj kraj. Da bismo rešili taj problem mi smo počeli od ovog puta Novi Pazar – Tutin, a istovremeno radimo i put Sjenica – Ivanjica. Nadam se da će, što više bude ovakvih puteva biti sve više ulaganja u ovaj kraj, više investicija i da će se otvoriti prilika i  za nova radna mesta”, rekao je Aksoj.

Na pitanje da li će prvi veliki investitor doći upravo iz Turske, Aksoj je odgovorio da su turski investitori vrlo zainteresovani za investiranje u Srbiju.

”Mi ćemo se truditi da ih usmerimo u Tutin, Novi Pazar i Sjenicu. Ovaj kraj smo uvek podržavali. Naš Generalni konzulat će i dalje raditi na tome. Mi ćemo uvek biti uz našu braću Bošnjake u Sandžaku sa svim svojim institucijama”, naglasio je Aksoj.

Podsetio je na skorašnju posetu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, kada je potpisano sedam važnih sporazuma od koji je najvažniji onaj o putovanju sa ličnim kartama.

”Odnosi između Turske i Srbije su iz dana u dan u sve većem usponu. Između naših predsednika država posoji veliko poštovanje i bliski odnosi. Naša je obaveza da iskoristimo te dobre odnose i doprinesemo razvoju Sandžaka”, zaključio je Aksoj u Novom Pazaru.

 

Podeli