SvetVesti

U raciji na Zapadnoj obali povrijeđeno sedam Palestinaca

Najmanje sedam Palestinaca je povrijeđeno tokom racije izraelske vojske u Duri, koja se nalazi na jugu okupirane Zapadne obale.

Iz Crvenog polumjeseca Palestine navedeno je da su izraelski vojnici intervenisali bojevim i gumenim mecima te suzavcem u Duri, koja se nalazi na jugu Hebrona. Dodaje se da je petero Palestinaca ranjeno bojevim mecima, a dvoje gumenim.

Očevici su naveli da je došlo do sukoba između izraelskih vojnika, koji su upali u mnoge kuće u Duri, i nekoliko desetina Palestinaca.

Nakon što je izraelska vojska ubila četiri Palestinca u sjevernom gradu Jeninu na okupiranoj Zapadnoj obali, došlo je do sukoba u kojima su ranjena tri Palestinca.

Izraelske snage, koje često vrše racije na okupiranoj Zapadnoj obali i u istočnom Al-Qudsu (Jerusalem), pritvaraju Palestince po raznim optužbama. Izraelska vojska vrši racije i upade širom okupirane Zapadne obale kako bi privela, kako kažu, “tražene Palestince” ili da bi rušila palestinske domove.

Upadi izazivaju sukobe s Palestincima.

Od početka godine, izraelske snage su ubile više od 140 Palestinca i ranile stotine, govore zvanični palestinski podaci.

Anadolu Agency

Podeli