DruštvoVesti

Epidemiološka situacija u blagom poboljšanju

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je u blagom poboljšanju poslednjih dana, uprkos tome što je školska godina u toku i nastava se izvodi neposredno. To samo potvrđuje koliko je korona virus nepredvidljiv – objašnjavaju u Zavodu za javno zdravlje. Savetuju građane da budu oprezni, te da se na prve simptome, koji bi mogli ukazivati na korona virus, jave lekarima u kovid ambulanti.

U kovid ambulanti u Novom Pazaru ovih dana nema gužve. To, prema rečima PR Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru dr Majde Iković, nikako ne znači da je virus nestao, ali potvrđuje konstataciju da je epidemiološka situacija u blagom poboljšanju. Od ukupnog broja testiranih, procenat pozitivnih na dnevnom nivou kreće se od 11 do 14 odsto.

Procenat pozitivnih u odnosu na testirane pre par nedelja išao je i preko 50 odsto, što samo potvrđuje koliko je virus nepredvidljiv – objašnjava doktorka Iković. Savetuje građane da poštuju epidemiološke mere i da se vakcinišu.

Tokom predhodnog dana od 89 testiranih 12 je bilo pozitivno na korona virus. U Opštoj bolnici Novi Pazar nema hospitalizovanih kovid pacijenata, niti je iko transportovan u zdravstvene centre koji imaju kovid odeljenja.

S.Lj.

 

Podeli