DruštvoVesti

Grčka na popustu: Letovanje u sezoni za manje od 150 evra

U last minute akcijama, izgleda da u Grčku ovih dana možete i za manje od 150 evra.

Čak i u sezoni, i to po svemu sudeći prilično uspešnoj za Grčku, agencijama ostaje poneko mesto za određene termine, pa „udare“ last minute popust koji bi mogao da privuče čak i one koji možda nisu ni planirali na more ove godine.

Ipak, budite oprezni – mada neke cene zvuče primamljivo, treba obratiti pažnju na detalje u opisu kao što su datum polaska, da li je uključen autobuski prevoz ili se dodatno naplaćuje, na kakve apartmane se ponuda odnosi, jer možda važi samo za četvorokrevetne, a vi biste išli u paru… Naravno, proverite i agenciju preko koje želite da putujete.

Ako imate baš ograničen budžet, ponuda je prilično skromna, u pitanju su samo određena mesta, apartmanski smeštaj i tačno određeni termini, ali može da se desi da se uklopite i nađete sasvim pristojan aranžman čak i za manje od 150 evra.

Pogledali smo šta je najjeftinije što trenutno može da se nađe u last minute ponudi domaćih turističkih agencija za termine u samoj sezoni i kako se ispostavilo, ostrvo Evia i Olimpska regija dominiraju.

Sabra ima ponudu za Eviju, za polazak 21. jula – cena smeštaja za 10 noćenja, po osobi je 109-139 evra zavisno od apartmana, a preko Rapsody travela, devet noćenja u tom letovalištu na Egejskom moru, sa sve autobuskim prevozom i trajektom, nudi se za 145-159 evra po osobi.

Euroturs u aktuelnim top ponudama ima za kraj jula, početak avgusta Eviju od 89 evra po osobi i to 11 noćenja, doduše sa sopstvenim prevozom – s autobusom je isti aranžman 150 evra. Last minute cenovnik ove agencije uključuje i Olympic beach (Olimpska regija) za 92 evra po osobi (11 noći, 13 dana), Paraliju od 113 evra, Leptokariju za 119, Nei Pori od 120 evra, Stavros od 129…

Tradicionalno povoljna Paralija, preko Hellena travela može da se rezerviše za 129 evra po osobi, i to na 10 noćenja u vili na oko 150 metara udaljenosti od plaže, a preko Sabre za 116 evra. Ako kao okvir uzmemo cenu od 150 evra, Sabra se tu uklapa i s aranžmanima za Olympic Beach od 139 evra (takođe 10 noćenja), Lefkadu za 144 evra…

Nea Vrasna na deset noćenja u aranžmanu Turist trade-a, za polazak 22. jula, s last minute popustom je od 135 evra po osobi – u studiju za četvoro, a agencija Holiday kao specijalitet ističe Leptokariju, 10 noćenja za 136 evra po osobi, takođe u četvorokrevetnom apartmanu.

Ako biste na Tasos, kod Nitravela je na akciji, doduše na pet noćenja u avgustu, za 100-150 evra po osobi. Astra travel takođe iz svoje ponude izdvaja povoljne aranžmane od pet noćenja, pa krajem jula predah na moru, u Sartiju možete napraviti za 113 evra po osobi, u Toroniju za 98, u Neos Marmarasu za 113. Naravno, ako vam je pet noćenja dovoljno za odmor.

Izvor: Nova S

Podeli