DruštvoVesti

“Sopoćanska viđenja” okupila umetnike iz Srbije i Crne Gore

U toku je jedna od najstarijih likovnih kolonija ‘’Sopoćanska viđenja’’. Ove godine okupila je devet učesnika iz Srbije I Crne Gore. U prelepom prirodnom ambijentu ovog kraja, oni se upoznaju, druže I stvaraju nova umetnička dela. Ovo je 47.saziv umetničke kolonije “Sopoćanska viđenja”, a devet učesnika iz Srbije I Crne Gore u prirodnim lepotama starog Rasa već nekoliko dana stvaraju nova umetnička dela.

Urednica izložbenog programa Galerije MMC Amra Hodžić Jejna se nada da je I ove godine opravdano poverenje grada, te da je Novi Pazar dobar domaćin umetnicima.

Učesnici 47. Saziva umetničke kolonije “Sopoćanska viđenja su: ISmet Hodžić iz Rožaja, Muriz Čoković iz Novog Pazara, Aleksandar Dević iz Niške Banje, Marija Janićijević iz Kragujevca, Azra Hamzagić iz Novog Pazara, Dragan Siljanoski iz Beograda, Ivana Stanković iz Niša,Davud Turković iz Novog Pazara i Teodora Nikolić iz Beograda.

Umetnici iz drugih gradova su uglavnom prvi put učesnici kolonije, kako kažu, priroda ovog kraja ih je inspirisala da stvaraju dela, a Novi Pazar se još jednom dokazao kao dobar domaćin.

Likovna kolonija Spoćanska viđenja počela je 1. i trajaće do 8. jula.

Podeli