DruštvoVesti

Međunarodne naučne konferencije na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru biće obganizovane dve međunarodne naučne konferencije, koje će okupiti više od stotinu univerzitetskih profesora, naučnika i  istraživača u oblasti  tehničkih i matematičkih nauka.

U ponedeljak, 6. juna u 17h će biti otvorena 66. konferencija za elektroniku, telekomunikacije, računarstvo, automatiku i nuklearnu tehniku „ETRAN 2022“.

Dan kasnije, 7. juna na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru počeće Sedma međunarodna konferencija pod nazivom „Savremeni problemi matematike, mehanike i informatike (CPMMI 2022)“, koja će okupiti preko 50 učesnika iz zemlje i inostranstva. Glavni cilj ovog tradicionalnog naučnog skupa je da vodeći profesori, naučnici i istraživači razmene ideje i saznanja i doprinesu unapređenju kvaliteta ovih naučnih oblasti.

Konferencija ETRAN je najstarija i najuglednija naučno-stručna konferencija u zemlji  i regionu, sa preko pola veka tradicije i desetinama hiljada publikovanih radova.

Ove godine, u okviru Konferencije ETRAN biće organizovan i sastanak predstavnika univerziteta i tehničkih fakulteta iz regiona uz učešće predstavnika Fonda za nauku Srbije.

Izvor: DUNP

Podeli