KulturaVesti

”Fobofobija” u Novom Pazaru

Novi Pazar će sutra i prekosutra biti domaćin 17. Festivalu internacionalnog studentskog teatra (FIST), koji tradicionalno organizuju studenti i studentkinje Katedre za menadžment i produkciju pozorišta radija i kulture sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Ove godine, pod sloganom ‘’Fobofobija – strah od straha’’, festival se prvi put organizuje van Beograda, u formi putujućeg takmičarskog festivala, a Novi Pazar je jedan od koorganizatora.

”Za Novi Pazar je jako važno što će biti domaćin organizatorima iz Beograda i trupama iz Makedonije i Slovenije. Mi ćemo se, kao i do sada, truditi da pružimo šansu mladim ljudima od kuda god oni dolazili i čime se god afirmativnim budu bavili. Nadam se da ćemo i u budućnosti biti organizatori ovako lepih događaja”, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Tarik Rupić.

”Oduševljeni smo Novim Pazarom i gostoprimstvom koje ste nam pokazali, prevenstveno od strane Gradske uprave, sa kojom smo ostvarili odličnu saradnju, ali i od strane mladih koji već iskazuju veliko interesovanje za naše sadržaje”, izjavila je PR FIST festivala Jovana Živković.

U Novom Pazaru će sutra, 12. maja u četvrtak sa početkom od 20 časova na Žitnom trgu biti izvedena predstava ‘’Pelikan’’, a u petak i predstava ‘’Na drugoj strani’’. U sklopu festivala biće realizovana i radionica pod nazivom ”Prepusti se pozorištu”, kao i zložba ”Svedok mi je strah – sve dok me je strah”.

S.Lj.

Podeli