”Fobofobija” u Novom Pazaru

Novi Pazar ─çe sutra i prekosutra biti doma─çin 17. Festivalu internacionalnog studentskog teatra (FIST), koji tradicionalno organizuju studenti i studentkinje Katedre za menad┼żment i produkciju pozori┼íta radija i kulture sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Ove godine, pod sloganom ÔÇśÔÇÖFobofobija ÔÇô strah od strahaÔÇÖÔÇÖ, festival se prvi put organizuje van Beograda, u formi putuju─çeg takmi─Źarskog festivala, a Novi Pazar je jedan od koorganizatora.

”Za Novi Pazar je jako va┼żno ┼íto ─çe biti doma─çin organizatorima iz Beograda i trupama iz Makedonije i Slovenije. Mi ─çemo se, kao i do sada, truditi da pru┼żimo ┼íansu mladim ljudima od kuda god oni dolazili i ─Źime se god afirmativnim budu bavili. Nadam se da ─çemo i u budu─çnosti biti organizatori ovako lepih doga─Ĺaja”, izjavio je pomo─çnik gradona─Źelnika Novog Pazara Tarik Rupi─ç.

”Odu┼íevljeni smo Novim Pazarom i gostoprimstvom koje ste nam pokazali, prevenstveno od strane Gradske uprave, sa kojom smo ostvarili odli─Źnu saradnju, ali i od strane mladih koji ve─ç iskazuju veliko interesovanje za na┼íe sadr┼żaje”, izjavila je PR FIST festivala Jovana ┼Żivkovi─ç.

U Novom Pazaru ─çe sutra, 12. maja u ─Źetvrtak sa po─Źetkom od 20 ─Źasova na ┼Żitnom trgu biti izvedena predstava ÔÇśÔÇÖPelikanÔÇÖÔÇÖ, a u petak i predstava ÔÇśÔÇÖNa drugoj straniÔÇÖÔÇÖ. U sklopu festivala bi─çe realizovana i radionica pod nazivom ”Prepusti se pozori┼ítu”, kao i zlo┼żba ”Svedok mi je strah – sve dok me je strah”.

S.Lj.

Podeli