PolitikaVesti

Amela Lukač Zoranić podnijela ostavke na sve funkcije u SPP

Članica Glavnog i Izvršnog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP), Amela Lukač Zoranić podnijela je, kako nezvanično saznajemo, ostavke na funkcije koje je imala u SPP.

Ona je navela da je razlog kršenje Statuta SPP koji se odnosi na pravo člana-funkcionera stranke da “slobodno izražava i zastupa svoje mišljenje”.

“Obzirom da je nakon smrti rahmetli Muamera Zukorlića krenuo, kako direktni, tako i indirektni, progon pojedinaca koji su tokom muftijinog života bili njegovi verni saborci i to usled iznošenja i negovanja različitih mišljenja i stavova, smatram da je moja ostavka nužna, jer od slobode misle koju baštinim, a koju sam tokom 18 godina rada naučila od rahmetli akademika Muamera Zukorlića, nikada neću napustiti”, navela je Lukač Zoranić, a prenosi radiostoplus.

Dodala je da će “lično nastaviti da baštini muftijinu ideju”, a da će Predsjedništvu stranke prepustiti da funkcije koje je obnašala popuni “ljudima koji su im adekvatniji i po njihovoj meri, jer ona to nije”.

Podsjetimo, ona je osim članstva u Glavnom i Izvršnom odboru SPP bila i predsjednica partijskog odbora za obrazovanje. Nakon smrti Muamera Zukorlića, pripao joj je njegov mandat narodnog poslanika u Skupštini Srbije.

Prije nje, ostavku na sve stranačke funkcije podnio je i Samir Tandir, koji je bio potpredsednik partije i Edin Zećirović koji je bio predsjednik Gradskog odbora SPP Novi Pazar.

Podeli