DruštvoVesti

Oštre reakcije SDPS-a o lažnim navodima vezanim za saobraćajnu nesreću

Povodom gnusnih laži, koje su se pojavile na jednom opskurnom beogradskom i nekoliko sandžačkih portala, povodom saobraćajne nesreće od 10. aprila, na autoputu Beograd -Niš, u kojoj je smrtno stradao predsednik Izvršnog odbora SDPS Branko Gogić, a predsednik SDPS Rasim Ljajić zadobio povrede, zbog kojih se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Srbije, izjavljujemo sledeće:

1. Monstruozna je laž da je u automobilu uništenom nakon saobraćajne nesreće nađena torba sa više od dva miliona evra, kako su preneli pojedini portali, o čemu svedoče i potvrde o vraćanju predmeta i stvari koji su nađeni na licu mesta saobraćajne nesreće.

Kod poginulog Branka Gogića pronađeno je ukupno 2.800 evra, 140 turskih lira i 12.900 dinara, koje je zajedno sa ostalim ličnim stvarima, nakon potpisanog reversa preuzeo njegov rođak Mirko Gogić.

U ličnim stvarima Rasima Ljajića pronađeno je tačno 4.014 evra i 875 turskih lira, koje je nakon uviđaja od policije i potpisanog reversa preuzeo Ljajićev sin Amar.

Nikakav drugi novac nije pronađen ni u automobilu, ni oko automobila.

Kao dokaz, objavljujemo izveštaje o preuzimanju stvari koje je Odeljenje saobraćajne policije Policijske uprave Niš predalo rođaku Branka Gogića i sinu Rasima Ljajića

2. Apsolutno je netačno, kako navode portali, da je „Ljajić uspeo da izađe smrskanog vozila u potrazi za svojim mobilnim telefonom, da bi pozvao nekoga od svojih ljudi od poverenja da uzmu torbu sa novcem pre dolaska policije“.

Bojan Jaćimović iz Aleksinca, koji se prvi zadesio na mestu udesa, poslao je jutros generalnom sekretaru SDPS Urošu Kandiću SMS poruku u kojoj demantuje istinitost navoda objavljenih na pomenutim portalima:

„Čitao sam novine, lažu za gospodina Ljajića da je izašao iz auta i tražio telefon i pare, jeste bio pored auta kada sam naišao, ali je ležao na desetak metara od auta i ničega se nije sećao. Ispao je sigurno pre nego što je skroz smrskan auto, jer ne bi mogao da izađe, a vozač je bio vezan i zato nije ispao!!!

Hitna i policija su došli posle 25 minuta, on je toliko ležao u travi, nije se pomerao, a nisam smeo da ga ubacim u moj auto“.

3. Neistina je i da su, kako navode portali, Ljajić i Gogić „od početka 2022. godine bili 12 puta u Turskoj“.

Rasim Ljajić je od početka godine ukupno tri puta bio u Turskoj, a Branko Gogić dva puta, što se veoma lako može utvrditi u bazama Uprave granične policije Republike Srbije i uvidom u putne isprave.

4. Zlonamerna je i tvrdnja da je pitanje da li će Rasim Ljajić „zbog teških povreda mozga i vrata posle izlaska iz bolnice uspeti da stane na noge“.

Istina je da Rasim Ljajić nema povrede na mozgu i da je potpuno pokretan, svestan i orjentisan i da bez ičije pomoći može da ustaje iz kreveta i da se kreće. U to su se lično, danas i juče uverili svi koji su bili u bolnici da ga posete, uključujući tu potpredsednicu SDPS Tatjanu Matić, generalnog sekretara Uroša Kandića i člana Izvršnog odbora Kasima Zoranića.

Zbog svih netačnih navoda iznetih na pomenutim portalima, SDPS će podneti krivične prijave protiv odgovornih lica u tim nazovi medijima.

 

Senada Kalić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli