DruštvoVesti

Dr Perišić: Ljajić je dobro, van životne ospasnosti

Vršilac dužnosti direktora Univerzitetsko kliničkog centra Niš prof. dr Zoran Perišić izjavio je za RTV Novi Pazar da je stanje predsednika SDPS-a i osnivača SDP-a Rasima Ljajića dobro, te da je odradjena ponovna dijagnostika kako bi se utvrdila eventualna oštećenja povredjenih organa.

“Gospodin Ljajić je dobro i to je najbitnije. Danas smo sproveli ponovo dijagnostiku skenerom da bismo proverili pre svega stanje glave i da li postoji oštećenja mozga pre svega. U ovakvim strašnim udesima neke povrede se ne vide odmah nego se prikažu sa nekim rokom sazrevanja od 24 saza. Na svu sreću on nema takve povrede. Ostaje priča o teškim povredama – rebara i grudnog koša, ostaje priča o sigurnom nagnječenju moždane mase ali ne postoji ništa što bi u ovom trenutku zahtevalo neku drugu vrstu terapije osim praćenja vitalnih parametara i stabilizacije opšteg stanja” – objasnio je dr Perišić.

Današnja dijagnostika, prema rečima doktora Perišića, daje realnu nadu da ozbiljnijih intervencija neće biti.

“Kada smo videli koliko je bio strašan udes plašili smo se i onoga što možemo zateći u abdomenu i glavi, ali je druga dijagnostika pokazala isto što i prva i nema nikakve dinamike u odnosu na početno otkrivena oštećenja” – rekao je dr Perišić.

Ono što je posebno značajno jeste stanje svesti u kome se od početka nalazio Rasim Ljajić.

” Njegovo stanje svesti je bilo dobro, i nije imao znake potresa mozga koji mogu da imaju oni koji prodju tako tešku nesreću i zato gajimo nadu da će njegov oporavak biti brz” – zaključio je vršilac dužnosti direktora UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

Podeli