MUP: Dojava o bombi u avionu Er Srbije bila je lažna

Dojava o eksplozivnoj napravi navodno postavljenoj u avionu koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva bila je lažna, ustanovljeno je kontradiverzionim pregledom letelice.

Policija radi na identifikaciji i procesuiranju osobe koja je na mejl Aerodroma ā€žNikola Teslaā€œ uputila lažnu dojavu, saopÅ”tio je MUP Srbije.

U kontradiverzionom pregledu aviona i bezbednoj evakuaciji putnika učestvovali su pripadnici Čete za protivdiverzionu zaÅ”titu i Čete vodiča službenih pasa Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije i PS Surčin, navedeno je u saopÅ”tenju.

Evakuisani putnici aviona koji se vratio sa leta za Moskvu

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutraŔnjih poslova bezbedno su evakuisali sve putnike i članove posade iz aviona koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva, a koji se zbog dojave da je u letelici postavljena eksplozivna naprava vratio i prinudno sleteo na surčinski aerodrom, saopŔteno je Tanjugu u MUP-u.

Kako se navodi, brzo po poletanju aviona Er Srbije za Moskvu, Aerodrom ā€žNikola Teslaā€œ je obavestio policiju da im je putem mejla stigla dojava da je u avionu postavljena eksplozivna naprava.

 

Izvor: Tanjug

Podeli