DruštvoVesti

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru polako se stabilizuje. Tokom vikenda zabeležen je manji broj pregleda u kovid ambulanti, bilo ih je 90, dok je ta brojka iznosila 400 prošlog meseca, podaci su novopazarskog ZZJZ.

“Na bolničkom  lečenju se od korone trenutno nalazi 13 pacijenata, bio je jedan transport pacijenta sa težom kliničkom slikom, preminulih nije bilo, a smanjen je i broj pozitivnih pacijenata. Poslednji presek urađen je u petak kada je od ukupnog broja testiranih bilo samo 9 posto pozitivnih što je dosta manje u poređenju na prethodni mesec kada je taj procenat iznosio 50. Za vikend su urađena 133 brza antigenska testa od kojih je bilo 25 pozitivnih”, kazala je dr Majda Iković.

Ona je obavestila građane da je punkt u Domu omladine zatvoren jer je u poslednje vreme veoma mali broj građana zainteresovan za vakcinisanje tako da svi koji žele da se vakcinišu to mogu učiniti na punktu u Domu zdravlja gde su na raspolaganju i dalje sve četiri vrste valcina

Ujedno je apelovala na sve građane da se zbog bolje situacije i dalje ne opuštaju previše, da poštuju sve preporučene mere zeštite od koronavirusa jer je on opasan i nikada se ne zna kada može opet buknuti.

B.V.

Podeli