Sport

Saradnja Sportskih saveza Novog Pazara i Beograda

Vodeći ljudi čelnih sportskih ustanova Novog Pazara i Beograda dogovorili su u međusobnu saradnju, koja je ozvaničena danas u prostorijama ovdašnjeg Sportskog saveza.

“Naš gradski Sportski savez jedan je od najboljih i najangažovanijih u Srbiji, pa mnogi žele da sarađuju s nama. Drago mi je da širimo kapacitete po pitanju sporta i rekreativnog sporta”, rekla je predsednica pazarskog Sportskog saveza Amela Terzić.

Kao prestonica, Beograd je centar sportskih dešavanja u Srbiji. Na toj listi visoko se kotira i Novi Pazar sa izuzetnom sportskom infrastrukturom, kao i velikim brojem vrhunskih sportista i donedavno pet, a sada tri kolektiva u elitnom rangu.

Predsednik beogradskog Sportskog saveza Dragan Tomašević naveo je da će taj savez svojim iskustvom i kapacitetima pomoći kolegama iz Novog Pazara da svoj ogroman potencijal iskoriste na najbolji način.

“Krećemo od sistema edukacija. Možemo da obezbedimo najeminentnije predavače iz sfere sportske struke, ali i kada je u pitanju sportska administracija. I rekreativni sport je prepoznat kao veoma bitan, pa bi u junu u Novom Pazaru trebalo da bude organizovana jedna trka sa preprekama zabavnog karaktera”, najavio je Tomašević.

M. Minić

 

Podeli