KulturaVesti

Prijepolje: Ustanove kulture potpisuju Memorandum o saradnji

Sutra će u Svečanom salonu Doma kulture Prijepolje biti  potpisan Memorandum o saradnji između Doma kulture “Pivo Karamatijević” Priboj, Doma kulture “Jovan Tomić” Nova Varoš i Doma kulture Prijepolje,

Kako je najavljeno, svečanosti će, osim direktora pomenutih Ustanova prisustvuovati i predsednici ove tri opštine sa saradnicima.

’’Primarni cilj ovog dokumenta usmeren je na veći intenzitet razmene i saradnje između ova tri subjekta u cilju realizacije zajedničkih projekata od značaja, poboljšanja položaja amaterizma, unapređenje kvaliteta rada, zajednički nastupi i promocije, kao i drugi oblici saradnje u okviru zajedničkih i opštih interesa’’ navodi se u informaciji za medije.

U skladu sa pomenutim, ideja je da prva aktivnost zapravo bude projekat pripreme i realizacije pozorišne predstave večernje scene u koprodukciji ove tri Ustanove.

Osim toga, dogovoren je i zajednički koncert folklornih ansambala kao i niz drugih programa u okviru različitih delatnosti.

’’Želimo da poslužimo kao primer da ove tri opštine sarađuju u zajedničkom interesu i u okviru ostalih oblasti u interesu svih građana, ali i da na ovaj način napravimo prvi korak u cilju intenzivnije zajedničke saradnje i sa drugim opštinama sa kojima se graničimo jer smatramo da je posebno u oblasti kulture uspeh u zajedništvu’’ navodi se u saopštenju.

 

 

Senada Kalić

Podeli