Prijepolje: Ustanove kulture potpisuju Memorandum o saradnji

Sutra će u Svečanom salonu Doma kulture Prijepolje biti Ā potpisan Memorandum o saradnji između Doma kulture “Pivo Karamatijević” Priboj, Doma kulture “Jovan Tomić” Nova VaroÅ” i Doma kulture Prijepolje,

Kako je najavljeno, svečanosti će, osim direktora pomenutih Ustanova prisustvuovati i predsednici ove tri opÅ”tine sa saradnicima.

ā€™ā€™Primarni cilj ovog dokumenta usmeren je na veći intenzitet razmene i saradnje između ova tri subjekta u cilju realizacije zajedničkih projekata od značaja, poboljÅ”anja položaja amaterizma, unapređenje kvaliteta rada, zajednički nastupi i promocije, kao i drugi oblici saradnje u okviru zajedničkih i opÅ”tih interesaā€™ā€™ navodi se u informaciji za medije.

U skladu sa pomenutim, ideja je da prva aktivnost zapravo bude projekat pripreme i realizacije pozoriŔne predstave večernje scene u koprodukciji ove tri Ustanove.

Osim toga, dogovoren je i zajednički koncert folklornih ansambala kao i niz drugih programa u okviru različitih delatnosti.

ā€™ā€™Å½elimo da poslužimo kao primer da ove tri opÅ”tine sarađuju u zajedničkom interesu i u okviru ostalih oblasti u interesu svih građana, ali i da na ovaj način napravimo prvi korak u cilju intenzivnije zajedničke saradnje i sa drugim opÅ”tinama sa kojima se graničimo jer smatramo da je posebno u oblasti kulture uspeh u zajedniÅ”tvuā€™ā€™ navodi se u saopÅ”tenju.

 

 

Senada Kalić

Podeli