PolitikaVesti

Nezapamćeno interesovanje za tribinu Foruma žena SDP-a u Tutinu

U organizaciji Foruma žena Sandžačke demokratske partije u Tutinu večeras je održana tribina, koja je, prema rečima članice GO SDP-a Fazile Ferizović Berović, za cilj, između ostalog imala, da ohrabri žene na politički aktivizam i aktivno uključivanje u društveno-političke tokove.

“Sandžačka demokratska partija je dala značajan prostor ženama i na taj način im ukazala poverenje. SDP je prepoznala tu snagu i danas su žene u značajnom procentu aktivno uključene. Na nama je da to, ukazano nam ppverenje, opravdamo” kazala je Ferizović Berović.

Na tribini, kojoj je prisustvovalo više od 100  žena iz Tutina, prisutnima se obratila predsednica Skupštine Novog Pazara dr Anela Halilović Šemsović.

Ona je posebno ukazala na značaj učešća žena u politici i na veliki doprinos koji daju obnašajući važne funkcije.

Rečima podrške članicama Foruma žena SDP-a, u video poruci obratila se potpredsednica SDPS-a i aktuelna ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić.

Prisutnima su se obratile i članice rukovodstva odbora SDP-a u Tutinu Lejla Redžematović, Đulizara Ćorović i Zerina Hasić.

Tokom tribine prisutnima je data mogućnost da iznesu predloge, sugestije i utiske o radu odbora stranke i načina na koji njegov rad može biti unapređen, te kako afirmisati i uključiti i veći broj žena.

Tribina je održana u novootvorenim prostorijama SDP-a u Tutinu, čime je i ozvaničen početak rada na novoj lokaciji.

Sedište OO SDP-a u Tutinu je u Ulici Njegoševoj, u neposrednoj blizini suda.

Senada Kalić

Podeli