DruštvoVesti

Jordanska privredna delegacija u poseti Novom Pazaru

Delegacija Privredne komore Jordana boravi u prvoj službenoj poseti Novom Pazaru. U zgradi Gradske uprave, završen je sastanak sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i predstavnicima lokalne samouprave. Teme razgovora bile su saradnja u oblasti privrede i trgovine. Dogovorena je i uzvratna poseta delegacije grada Novog Pazara kraljevini Jordan.

Džemil Urekat, jedan od predstavnika Privredne komore Jordana, koji je diplomirao na Rudarskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, istakao je nakon sastanka u Gradskoj upravi da je ovom posetom napravljen prvi korak buduće saradnje između Srbije i Jordana. Novi Pazar je, naglašava, posle Bograda prvi grad koji posećuje jordanska privredna delegacija.

Da su članovi jordanske delegacije uvereni u plodonosnu buduću saradnju potvrdio je i sekretar Privredne komore Jordana Husein Havatim.

”Došao sam u vaš i naš grad i razgovarao sa njegovim predstavnicima. Zadovoljan sam i nadam se da će ovo biti prva uspešna poseta buduće saradnje između ovog grada i vaše države i naše države Jordana. Ovo je prva zvanična poseta privredne delegacije iz Jordana vašoj državi i gradu. Nadam se da ćemo uspostaviti plodonosnu saradnju, koja će dati dobre rezultate na obostranu korist”, izjavio je Havatim.

Tokom boravka privredne delegacije Jordana u Novom Pazaru, kako je najavljeno, biće održano i nekoliko sastanaka sa lokalnim privrednicima.

S.Lj.

 

Podeli