Održana tribina za mlade Novog Pazara o bezbednosti u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije je u saradnji sa lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja u Novom Pazaru i Udruženjem paraplegičara Mačvanskog okruga, organizovala edukativnu tribinu o bezbednosti u saobraćaju pod sloganom “Um na drum”. Učešće u tribini uzeli su srednjoškolci Gimnazije i Medicinske škole.

“Cilj ove tribine je da skrenemo mladima pažnju na važnost i značaj bezbednog ponašanja u saobraćaju”,  kazao je ispred Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Veljko Ćurčić. On je rekao da će u skorije vreme svim đacima prvacima na teritoriji Republike Srbije biti besplatno podeljeni udžbenici Pažljivko a predškolcima bojanke koje će obezbediti Agencija za bezbednost saobraćaja.

 

Slaviša Savić je bio jedan od predavača na ovom projektu koji je, na žalost, u saobraćajnoj nesreći zadobio teške povrede koje su ga koštale za čitav život. On je ostao invalid i u kolicima je. Kaže da je danas mladima želeo da svojim primerom dokaže koliko je bitno poštovati saobraćajne propise.

B.V.

 

Podeli