KulturaVesti

Sutra otvaranje izložbe Seada Zejnelagića

Pod nazivom “Osećaj površina sutra će  biti otvorena izložba slika mladog novopazarskog umetnika Seada Zejnelagića. Njegove slike biće izložene dve nedelje u Galeriji Multimedijalnog centra .

Sead Zejnelagić rođen je 1996. godine u Novom Pazaru. Osnovne akademske studije završio na Departmanu za umetnost Državnog univerziteta u Novom Pazaru, 2019. u klasi profesora Ervina Ćatovića. Master akademske studije završio na Fakultetu umetnosti u Prištini – Kosovskoj Mitrovici, 2020. takođe u klasi profesora Ervina Ćatovića. Trenutno je druga godina na doktorskim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Priredio jednu samostalnu izložbu, učestvovao na petnaest kolektivnih, učesnik na dve likovne kolonije. Član ULUS-a i SULU-a.

“Umetnikov kompleksni “osećaj površina” pratimo kroz dela koja plene pulsirajućom, “živom” teksturom,  jer su izvedena u kombinovanoj tehnici, odnosno u intervenciji sa neorganskim materijama, kao što su pesak ili džakovi. Skladne celine, u kojima vladaju naglašene hrapave i pastuozne plohe, utapaju se i sažimaju s tkivom slike, a diskursivno podsećaju na patinu, na neumitni zub vremena, ali i večite antipode – arhaičnog i urbanog”, deo teksta Maje Živanović.

 

Podeli