RegionVesti

Skoplje: Biševac u poseti IBU

Tokom posete Skoplju, delegacija Novog Pazara koju su činili gradonačelnik Nihat Biševac i član Gradskog veća, Mirsad Jusofović, posetila je i Internacionalni Balkan univerzitet. Tom prilikom sastali su se sa rektorom te visokoškolske obrazovne ustanove, Mehmetom Dursunom Erdenom, sa kojim su razgovarali o unapređenju saradnje i rezultatitima studenata iz Sandžaka koji studiraju na Internacionalnom Balkan univerzitetu.

Internacionalni Balkan univerzitet otvoren je u skoplju 2006. godine. Od osnivanja konstatno unapređuje kvalitet nastave i obrazovanja. U stalnom su unapređenju i kapaciterta, posebno laboratorija i kabineta u kojim a studenti stiču I praktična znanja. Mnogi studenti iz Sandžaka upravo su nosioci titule najboljih studenata na ovoj visokoškolskoj obrazovnoj ustanovi.

Rektor Erden pohvalio je saradnju i doprinos grada Novog Pazara i gradonačelnika Nihata Biševca razvoju te obrazovne ustanove. Pohvalio je studente iz Sandžaka i zahvalio što su odabrali da se obrazuju na najboljem univerzitetu u Makedoniji.

Bisšvac je rektoru Internacionalnog Balkan univertiteta uputio zahvalnost za sve što ta obrazovna ustanova radi za studente iz Sandžaka. Cilj je da mladi stiču vrhunsko obrazovanje, jer su oni nosioci razvoja našeg grada, dodao je gradonačelnik.

Ovaj fakultet imao preko dvije hiljade studenata. Od osnivanja besplatno je studiranje za sve mlade iz Sandžaka.

A. N.

Podeli