Stigli novi naslovi

Otkupom Ministarstva kulture i informisanja za teku─çu godinu Narodna biblioteka ”Dositej Obradovi─ç” u Novom Pazaru bogatija je za 1900 novih knjiga, me─Ĺu kojima je 1725 novih naslova. Otkupljene publikacije su od zna─Źaja za kulturu i umetnost i iz kategorije su doma─çe i prevodne knji┼żevnosti, humanisti─Źkih i dru┼ítvenih nauka.

Za ljubitelje pisane re─Źi pravo je vreme da posete gradsku biblioteku, gde ─çe ih na policama do─Źekati novi, zanimljivi naslovi. Ve─çina otkupljenih knjiga od najve─çih doma─çih izdava─Źa je obra─Ĺena i spremna za izdavanje ─Źitaocima. Me─Ĺu novim naslovima su i knjige doma─çih autora.

”Na┼íim korisnicima su na raspolaganju i knjige desetak doma─çih autora. Preporu─Źila bih Vladimira Pi┼ítala, Enesa Halilovi─ça, Milisava Savi─ça, Jovicu A─çina i mnoge druge. ┼áto se ti─Źe savremenih stranih autora tu su izdanja od Elene Ferante, Izabele Aljende, Margaret Etvud, Stibvena Kinga i mnogo drugih. Korisnici svih kategorija koji vole da ─Źitaju beletristiku kao i nau─Źnu literaturu, mogu do─çi do biblioteke i proveriti ┼íta je to novo kod nas”, izjavila je bibliotekarka Mersiha Kardovi─ç.

S.Lj.

 

Podeli