Kultura

Stigli novi naslovi

Otkupom Ministarstva kulture i informisanja za tekuću godinu Narodna biblioteka ”Dositej Obradović” u Novom Pazaru bogatija je za 1900 novih knjiga, među kojima je 1725 novih naslova. Otkupljene publikacije su od značaja za kulturu i umetnost i iz kategorije su domaće i prevodne književnosti, humanističkih i društvenih nauka.

Za ljubitelje pisane reči pravo je vreme da posete gradsku biblioteku, gde će ih na policama dočekati novi, zanimljivi naslovi. Većina otkupljenih knjiga od najvećih domaćih izdavača je obrađena i spremna za izdavanje čitaocima. Među novim naslovima su i knjige domaćih autora.

”Našim korisnicima su na raspolaganju i knjige desetak domaćih autora. Preporučila bih Vladimira Pištala, Enesa Halilovića, Milisava Savića, Jovicu Aćina i mnoge druge. Što se tiče savremenih stranih autora tu su izdanja od Elene Ferante, Izabele Aljende, Margaret Etvud, Stibvena Kinga i mnogo drugih. Korisnici svih kategorija koji vole da čitaju beletristiku kao i naučnu literaturu, mogu doći do biblioteke i proveriti šta je to novo kod nas”, izjavila je bibliotekarka Mersiha Kardović.

S.Lj.

 

Podeli