COVID-19Vesti

Memić: Nećemo odustajati od apela i poziva na vakcinaciju, cilj je sačuvati živote

Potpredsjednik Sandžačke demokratske partije, Husein Memić, pozvao je sve građane da se u što većem broju vakcinišu protiv koronavirusa.

Memić ističe da je bolno gledati porodice koje ispraćaju svoje najmilije, koji su izgubili život od posljedica koronavirusa, a vakcina je na raspolaganju kao djelotvorno sredstvo koje sprečava nastanak teže kliničke slike i smrtni ishod.

Memić kaže da njega i partiju rastužuje podatak da svakodnevno u svakom naselju Novog Pazara neko izgubi život od posljedica koronavirusa. Zbog takve slike i raste zabrinutost. Ističe kako je tuga gledati da od koronavirusa umiru i mlađi Novopazarci koji nemaju nikakvih bolesti, uz podsjećanje da se i sam suočio sa trostrukim gubitkom članova porodice. Zato kaže, poznaje kroz kakvu bol prolaze sve porodice koje su izgubile svoje voljene.

Podsjetio je da u toj stranci nemaju dilemu. Kažu, vakcina nema alternativu i neće
odustati od pozivanja na vakcinaciju, samo iz razloga kako bi se spasili životi ljudi.

Memić kaže da svaki pojedinac mora postupiti odgovorno i vakcinisati se, kakako bi dao doprinos i sačuvao svoj, i život svog najmilijeg.

Ističe da ga raduje da je posljednjih dana u Novom Pazaru povećan broj vakcinisanih prvom dozom, i da su ljudi shvatili koliko je virus surov u odnosu na vakcinu koja je bezbjedna i daje rezultate.

A. N.

Podeli